Februari och fredag :)

Det känns som en lättnad nu när vi lämnat januari bakom oss. Jag är den värsta månaden på året enligt mig. Den är lång, mörk, kall och det händer oftast inget roligt. Det är bara en månad man måste genomlida.
Februari är också oftast kall, men dagarna börjar bli ljusare och vissa dagar kan man känna lite vårkänslor, så det känns bättre.
 
Igår var vi och hälsade på Mia och Timja. Efter stormen på förmiddagen sprack det upp och blev jätte fint vårväder. Vi gick en runda med vovvarna och tränade lite. Lilla Tova ville hålla Lucy och det gick väl bra ett tag tills Timja bjöd upp till lek och Lucy hängde på och Tova flög efter rakt ner i leran. Stackars liten blev inte glad och blev lerig överallt. Men efter en stund var allt bra igen när hon fick träna lite sitt och ligg med Dixie.
 
Det blev ingen Halmstadträning idag. Kanske lika bra det nu när en löper och en är skendräktig. Men jag och hundarna har haft en rolig lektimme ute.
 
Under promenaden så gick vi till en ny plats där det vimlade av kaniner. Hundarna blev ganska låsta av att se alla små vita gumpar hoppa omkring och deras matte tog tillfället i akt och tränade platsliggning med störning.
Någon värre störning är ett 10 tal hoppande kaniner kan jag i nuläget inte komma på.
De hade väl lite svårt att ligga ner med hela armbågarna men efter några påminnelser så gick det jätte bra. Körde flera pass och avslutade det hela med att lägga dem ca 20 meter från kaninerna och jag kunde gå ifrån ca 10 meter (längre vågade jag inte). Jag kan säga att jag var väldigt stolt över att de klarade av det!  Sen passade jag även på att träna inkallning på samma plats och det var inga problem. Utan omvänt lockande-träningen hade detta aldrig varit möjligt! Hundarna trodde nu att jag medvetet placerat ut kaninerna för att lura dem till att göra fel (springa efter) och därmed gå miste om sin belöning. Nu hade jag iof bara skitbelöning med mig som egentligen inte alls kan mäta sig mot en livs levande smaskig kanin, men det spelade tydligen ingen roll.
 
Sen gick vi vidare och gjorde godissök på ett annat ställe och där passade jag också på att köra en hel platsliggning utan störning. Ibland är platsliggning utan störning svårare än med störning, särskilt när man tränat mycket omvänt lockande, för hundarna förväntar sig att det ska komma någon form av störning som de inte ska bry sig om. Men det gick bra utan störning också.
 
Provade även att köra tävlingsmässigt  läggande, inkallning och ställande med Lucy och hon gjorde det riktigt bra idag.
 
Hemma har vi också tränat lite trick. Båda hundarna har fått städa upp sina leksaker och lägga dem i en korg. Jätte roligt tycker dem :)
 
Daniel har varit i Paris i jobb och kommer hem senare ikväll. Imorgon åker vi till Norrköping och kommer hem på tisdag. Daniels farmor har gått bort så vi ska ta farväl av henne på begravningen.
Men vi ska även hälsa på en familj  i Söderköping som är intresserade av en Lucy-valp i framtiden, så de ska få träffa henne och se hur hon är. Det ska bli roligt :)
 
 
Ha en trevlig helg mina vänner!
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0