svårt svårt svårt

Igår tänkte jag anmäla Dixie till sin första start i avanceradklass i rallyn. Jag tycker vi har börjat få kläm på de flesta momenten även på högersidan och både i måndags och igår så fick vi till riktigt fina pass.
 
Men idag när jag hade bestämt ny svår träningsplats så fungerade det inte. Backa rakt bak i takt med mig på höger sidan är det svåraste. Det är så himla svårt.. Ett steg är bra sen åker rumpan ut :(
Och vad kan jag då konstatera.. Jo, att på kända träningplatser så fungerar det, men på nya platser så kommer de gamla vanemönsterna tillbaka, det som hon känner sig mest trygg i . Det är bara att fortsätta träna och nöta in bakdelskontrollen ännu bättre på högersidan.
Jag vill så gärna att det ska bli vår så att det går att bygga banor ute där det finns ordentligt med plats.
 
Lucy gjorde i alla fall ett jätte fint pass på den nya svåra platsen idag. Den nya svåra platsen är ett känt kaninställe där Lucy alltid kopplar på sin "kaninblick" i hopp om att se någon liten munsbit.
Där var inga kaniner idag, men det spelar ingen roll, för det är tillräcklig störning ändå.
Men hon gjorde som sagt ett jätte bra pass. Jag har grubblat och grubblat på hur jag ska få henne att tycka fotgåendet är lite roligare och har nu hittat ett sätt som kanske kan fungera. Det går ut på att jag springer ifrån henne och hon ska genast springa efter och leta upp rätt position. Jag gör det så svårt jag kan och ställer mig på de mest konstiga platser och jag tror hon gillar utmaningen :)
Hon behöver utmanas för att tycka det är roligt, att nöta saker med Lucy fungerar inte så bra, hon lessnar snabbt.
Det är lite skillnad mot Dixie, med henne kan man nöta saker måååånga gånger utan att hon tappar intresset.
 
Vi har också tränat på läxan från vår kurs som är att träna tävlingslika ingångar på nya platser med en mental gräns mellan tränings- och tävlingsplan och det går jätte bra.
Där är bollen bästa belöning och det ska vi jobba vidare på.
 
Stackars lilla Tova är sjuk i feber och då är det väldig tur att hon har sin bästa nanny Timja nära till hands :)
Imorgon kommer Timja hit för lite lek och träning.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0