Ny tävlingshelg

Det har varit en tävlingsrik helg igen..
Det börjar kännas att man längtar lite efter en tävlingspaus, för detta var 6:e helgen i rad som vi varit på någon form av tävling.
Nästa helg är det också tävling både lördag och söndag, men sen ä det uppehåll!
 
I lördags åkte jag och Lucy till Svedala för att tävla agility. 
Hu så nervös jag var. Agility är ju fortfarande så himla nytt för oss och det är mycket som krävs av hundarna i en sådan miljö som det är på agilitytävlingar.
Banorna t ex låg precis kant i kant med varandra och det är ganska svår störning när två hundar kör samtidigt. Det var flera hundar som stack in på den andra banan och jag var lite rädd att även Lucy skulle göra det, för hon skulle mycket väl kunna tycka att det skulle vara jättekul att få springa agility samtidigt som en annan hund och kanske starta en liten lek...
 
Men som tur var så höll hon sig på den bana hon skulle. Vi började med hoppklassen och det var en klurig bana minsann. Den var faktiskt så klurig så ingen i largeklass gick felfritt av 40 hundar. Jag och Lucy diskade oss efter halva banan i staket-kombinationen.
Men vi körde klart och det gick bitvis ganska bra.
 
Sen var det agilityklass. En betydligt lättare banan som inte kändes omöjlig för oss att klara. Men efter tredje hindret så blev det disk även där, jag visade tunnel, men Lucy valde A-hindret istället. 
Så var det med det.
 
Även om jag är nöjd med mycket så känns det som vi har mycket kvar innan vi kan visa full kapacitet på tävling. Vi är gröna båda två och det känns som om vi måste tävla väldigt mycket för att skaffa oss agilityerfarenhet innan vi kan få till en felfri bana.
Lucy var lite överraskad, hon trodde nog vi var på lydnadstävling eller nått för hon såg lite förvånad ut när hon märkte att det var agility vi höll på med. Hon var i alla fall väldigt snabb min lilla lus :)
 
 
Sen igår var det Dixies tur att få tävla, men i rally såklart. 35 starter i mästarklass i Hörby. Vi var näst sist. 
Det var otroligt många duktiga ekipage på plats. Väldigt många av årets SM-deltagare t ex och det var många felfria rundor som såg riktigt snygga ut.
Min och Dixies runda kändes sådär. Hon var ganska vild och studsig.
Men när jag får protokollet så ser jag att vi inte fått ett enda avdrag på banan, alltså en felfri bana igen :)
Men vi hade fått -2 poängs avdrag på helheten pga studs.
Ja, det är inte mycket att säga om det. Dixie är så himla glad och taggad, så jag förstår att det kan störa helheten lite. Hade hon bara haft sina tassar på jorden hade vi alltså fått en 100-poängare igen. Men det blev i alla fall 98 poäng och en 8:e placering och nu slog vi även ut vårt sista 91-poängs resultat.
 
Våra poäng är just nu 488 av 500 (96, 97, 97, 98, 100) och nu känns det som om vi kan klara att ta oss till SM nästa år :)
Det hade ju varit fantastiskt om Dixie blev den första barbeten på ett SM :) 
Vi får fortsätta kämpa på och hoppas vi kan höja poängen ytterligare :)
 
 
Nu ska jag åka och lämna min bil på verkstaden. Jag är fruktansvärt handikappad utan bil så det var inte roligt imorse när den valde att gå sönder. Jag får nog leta ny bil, för jag tycker min bil går sönder jämt och ständigt.
Utan bil så står mitt liv still!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0