Barbetvalpar söker hem

 
7 veckors barbetvalpar söker egna hem, alla bruna och det finns både hanar och tikar att tinga.
 
Moder: Bell du Masquerade Adele
Fader: Caspar du pre du Redy
 
Båda föräldrarna är röntgade med A-höfter och ED 0 samt ögonlysta utan anmärkning
 
Inavelsgrad på 5 generationer: 3,12%
 
Kontakta kenneln för mer info www.nemivitani.com
 
 
Jag känner att jag så gärna vill hjälpa uppfödare som sitter kvar med osålda valpar, både för uppfödarens, valpköparnas, rasens och framförallt för valparnas skull.
Det är så viktigt att valparna får nya egna hem redan från början, då de behöver egentid, socialisering och miljöträning redan från början.
 
Så jag hoppas att dessa valpar hittar hem snart!
 
 
Förresten på tal om valpar så är det ändrade regler för import av valpar från andra länder.
Tidigare har man fått ta in valpar under 3 månader utan de de behövdes rabiesvaccineras, men nu är det slut på det.
 
Med de nya reglerna får inga valpar yngre än 12 veckor tas in i Sverige och valparna måste dessutom vara rabiesvaccinerade och då måste det gå 21 dagar efter vaccinationer, vilket betyder att man inte får importera valpar yngre än 15 veckor.
 
Detta är helt galet och kommer göra det mycket svårare för raser med små populationer att överleva eftersom det blir mycket svårare att ta in hundar med nya blodslinjer till Sverige.
 
Antagligen har regeln tillkommit av någon anledning, men jag ser bara nackdelar med det:
 
- Det blir svårare att köpa valp utomlands eftersom uppfödaren då tvingas ha kvar hunden tills den är 15 v/4 månader, det är kanske inte alla uppfödare som vill ha kvar en valp så länge
 
-Du kan inte heller resa med din valp inne i kabinen i flygplanet eftersom valpen kommer väga mer än 8 kg och då måste den lastas ensam i bur enligt flygbolagens regler, så har man inte möjlighet att hämta valpen med bil så blir det ingen bra start för valpen
 
-Valpar utveclas mycket och har den livsviktiga präglingsperioden mellan 8-12 veckor då det egentligen är väldigt viktig att valpen präglas på sin ägare och de miljöer som valpen ska tänkas klara av i livet. Det kommer inte finnas någon möjlighet till det med de nya reglerna
 
-Och detta kommer leda till att färre kan importera en valp utomlands och det kommer bli svårare för uppfödare i Sverige att hitta lämpliga hanar till sina tikar eftersom inavelsrisken kommer öka pga att man får svårare att ta in nytt blod.
 
 
Nä, fy så dåligt säger jag bara!
 
Jag hade planerat att eventuellt importera en ny valp till min kennel inom de närmsta åren, men nu vet jag inte hur det kommer att bli..
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Marie

Håller med dej Maja, det är förjävligt rent ut sagt. Varför och till vilken nytta gör dom så här? Det kanske blir så att folk smugglar ännu mera hundar.
Marie

2015-01-05 @ 09:44:39
URL: http://www.laspezias.se
Postat av: Jill Blomgren

Vi får hoppas alla rasklubbar och då framförallt vår egen Barbetklubben kan vara med och göra påtryckningar så beslutet kan ändras till det som varit.

2015-01-07 @ 10:09:16
URL: http://abyfjorden.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0