Dagens tävling

Idag var det tävling igen, denna gång i ett ridhus anordnad av Svalövs BK.
Det gick inte hela vägen fram för oss idag, men jag är ändå nöjd med rundan.
 
Det är väldigt svårt att höja vår poäng nu när vi måste 97 poäng som lägst. Det blir så himla lätt en miss här eller där och så faller man ner.
Men eftersom jag vet att det är så svårt så blir jag inte besviken när vi inte lyckas. Jag tar med mig våra misstag och försöker rätta till dem, men jag tar även med mig allt som var bra.
 
Dagens bana var rolig med väldigt mycket byten.
 
Dixie började banan med att gå lite lojt som hon brukar. Första missen var vid helt om båda höger där Dixie tog ut svängen lite väl mycket så hon hamnade för långt ifrån mig. -3 poäng blev det. 
(Här tar jag med mig att jag måste vara på henne och fånga upp henne lite bättre direkt efter svängen)
 
Sen blev dagens största miss på skylten 3 steg bakåt. Det var efter halva banan och då hade Dixie kommit in i sitt heta läge och hon gick väldigt långt fram. När jag då började backa, så kastade hon sig bakåt med en sån fart så hon snubblade på sina egna bakben och gjorde en bakåtvolt. 
Jag trodde absolut vi skulle få -10 p där, men det blev -3 för bris. 
(Här får jag tänka på att sänka tempot ännu mer innan backningen så hon hinner med. Jag tror det var jag som förberedde henne dåligt inför backningen)
 
Sen blev det ett snett sitt på skylten sitt, sidosteg till höger, sitt. Detta var sista skylten och jag kände redan på banvandringen att den skulle bli svår eftersom Dixie är som vildast när man närmar sig mål, så det kan vara svårt med precisionen då.
(Jag måste absolut träna fler sitt-moment i slutet av banan. Jag tror inte vi har gjort det så mycket och det behövs)
 
En något het Dixie fick även -3 på helheten för att hon pep på banan. Men annars var det fina ord från domaren som tyckte det var en snygg runda och en glad hund :)
Ja, nog är hon en glad hund med lilla vilde ;)
 
Jag är helt överens om våra avdrag så det är bara att jobba vidare :)
 
Det var en trevlig tävling som var väldigt bra arrangerad och allt flöt på väl. 
 
Lucy har varit hos Mia och fått leva lite lyxliv. Nu har jag hämtat henne och nu ligger båda mina tjejer tätt ihop vid mina fötter.
Nu väntar vi på att husse ska komma hem så vi kan fira alla hjärtans dag <3
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0