Rally DM

Igår var det då dags för årets sista rallytävling.
Vädret var underbart! Strålande sol och vindstilla. En helt perfekt höstdag helt enkelt.
 
Det var Skånes Distriktmästerskap igår och det bestod av två officiella starter och en tredje som var inofficiell final.
Totalt var det 60 ekipage som startade och de 20 bästa gick till final.
 
Min och Dixies första runda kändes bra. Hon var lite vild och skällde en del, men det var ändå en bra känsla och hon var mottaglig för mina kommandon fast hon gick upp i stress. Så det var mycket positivt!
Det slutade med 87 poäng och här har vi ett klassiskt exempel på när poängen inte stämmer överens med hur det kändes på banan.
-5 för att Dixie slog i hindret, vilket var oturligt. -5 för skall, och sen tre -1 för bris på olika skyltar. Det förstår jag faktiskt inte varför, för när jag tittar på filmen så tycker jag det ser bra ut, men så kan det vara.
 
Jag var hur som helst nöjd med första starten även om det inte blev några skrytsamma poäng.
 
Innan nästa start så slog mitt välmående om. Jag fick feberfrossa och muskelvärk och mådde inte alls bra. Jag bestämde ändå för att köra min andra start, trots att jag mådde piss.
 
Dixie hade lugnat sig något till start nummer två och hon började banan med att vara lite loj och ofokuserad. I 8:ans frestelse så nosade hon på nummerskylten, men efter det kom hon igång igen och fullföljde banan väldigt bra.
Hon var lite svårare att gå med i bana två med tanke på att hon trängde mig lite mer.
(Detta är något vi jobbar på och jag har nyss påbörjat ominlärning av högerpositionen, så den är under konstruktion :) )
 
När vi var klara med banan packade jag snabbt ihop och åkte hem utan att veta vilka poäng vi fått eller om vi lyckats ta oss till final.
 
Som tur var så kunde Emelie meddela mig senare och det visade sig att vi fått ihop 99 poäng på bana 2. -1 för nos på nummerskylt.
 
Tydligen tog vi oss även till final på våra poäng, men det hade inte varit något alternativ att stanna.
 
Jag får vara nöjd med att jag fick ihop två starter som jag var nöjd med. Nu blir det tävlingsuppehåll och nu ska vi i lugn och ro lära in de nya skyltarna och pilla med detaljer.
 
Jag måste bara få uttrycka min stora glädje över att höra att Emelie och Vincent vann DM!
De är helt otroligt duktiga som lyckades få 100 poäng på båda starterna och sedan på finalbanan fick de 99,5 poäng (två domare dömde).
Detta gott folk är verkligen en bedrift utöver det vanliga och jag är så stolt att få äran att ha dessa som träningskompisar!
Förra året var det jag och Dixie som vann DM i rally och det kändes ju extra kul att få överlämna titeln till våra fina träningskompisar! 
 
 
Det ska bli skönt med ett tävlingsuppehåll nu, 
 
På torsdag har vi avslutning på nose workkursen. Vi tränar på här hemma, men jag kan väl inte säga att Lucy är någon naturbegåvning. Ibland är hon jätteduktig på att hitta, men ibland tar det jättelång tid och hon orkar bara 2-3 gånger sen är hon helt slut. Så det går inte så snabbt framåt, eftersom vi inte kan köra så många sök åt gången.
Dixie är väl något bättre, men inte heller hon är någon stjärna på det här. (Det kanske kommer?)
Men båda tycker det är otroligt kul och de är perfekt aktivering som jag tycker ALLA hundar borde prova.
Det är perfekt, för man kan träna det överallt (särskilt skönt att träna inomhus nu när det är mörkt och kallt ute), det krävs minimal utrustning, kräver minimal förberedelse och tar inte lång tid och hundarna blir trötta och nöjda :)
 
Jag kan verkligen rekommendera Nose Work till alla som har hund! Oavsett ras, oavsett ålder, detta är för ALLA!
Perfekt komplement till övrig träning. 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0